Jordskokkesuppe med torsk og chips
Denne jordskokkesuppe med torsk og chips er dejlig cremet, den er let at lave og den smager bare helt fantastisk. Her er den serveret med torsk, men det kunne sagtens være en anden slags fisk, kylling, sprødt seranoskinke, brød på siden eller noget helt andet. Server den med det DU elsker.
Jordskokkesuppe med andet end torsk og chips
Opskriften her er til 2 personer, men der er nok til 4 hvis den serveres som en forret. Den kan også bruges som natmad eller frokost – det er dig der bestemmer lejligheden. Har du ikke lige jordskokker, men en anden rodfrugt, kan du sagtens bytte det ud. Det kan også være fx porre eller blomkål. Brug hvad du har, så mindsker du samtidig madspild.
Ingredienser:
2 personer:
225 g fersk torsk
250 g skrællede kartofler
500 g skrællede jordskokker
7,5 dl bouillon
2 kviste timian (Kan erstattes med 1 tsk. tørret timian)
125 g mascarpone
salt, peber og olie
Fremgangsmåde
Skræl først dine kartofler og jordskokker. Halvdelen af jordskokkerne skæres i helt tynde skiver evt. på et mandolinjern. Resten af jordskokkerne og kartoflerne komme i en gryde med bouillon. Timiankviste kommes i en tepose og ned i gryden. (Tørret timian kommes direkte i gryden.)
Dine jordskokkeskiver vendes i lidt olie (ca. 2 spsk.) og salt (ca. 1/2 tsk.) og fordeles på en bageplade. De bages i ca. 30 min. ved 180 grader varmluft. Husk at vende dem rundt et par gange under bagningen. Er de ikke sprøde og gyldne efter de 30 min. kan de grilles en smule – men pas på de ikke bliver brændte!
Tænd for gryden og bring det i kog. Lad det småkoge i ca. 25 min.
Kom torsk i et ildfast fad og krydr med salt og peber. Stil det i ovnen når der er 20 min tilbage af bagningen af jordskokkerne i ovnen.
Når det hele er kogt mørt i gryden, fiskes teposen med timian op. Det hele blendes godt. Tilsæt mascarpone og blend lidt igen. Smag til med salt og peber.
Anret et stykke torsk på en dyb tallerken. Kom suppe ved og drys med sprøde chips af jordskokker. Værsgo: Jordskokkesuppe med torsk og chips.
Næringsindhold
Næringsindhold | Pr. 100 g | Pr. person (965 g) |
Energi | 79 kcal | 761 kcal |
Fedt | 4,51 g | 43,5 g |
heraf mættet fedt | 2,04 g | 19,7 g |
Kulhydrat | 5,69 g | 54,8 g |
Kostfibre | 1,1 g | 10,6 g |
Protein | 3,45 g | 33,3 g |
En kommentar
Thomas
Den her suppe er virkelig lækker. Masser af smag og cremethed. Det er bestemt en ret jeg vil anbefale alle at prøve 👍