Dessert,  Morgenmad,  Næringsstoffer,  Opskrift,  Snacks,  Sundhed

Nicecream

Det er desværre ikke mig der har fundet på det, men det er megagenialt fundet på! Blendede frosne bananer, der på magisk vis bliver til is – nicecream!

Det kan nydes både som dessert, mellemmåltid eller en lækker morgenmad. Og det kan varieres på utallige måder, kun fantasien, lysten og smagen sætter grænser.

Min favorit er helt klart at tilsætte peanutbutter og kakaopulver. Men det kan fx også være andre bær og frugter, vanilje, karamel, lakridspulver, marmelade, nødder, dadler, chokolade, citron, kanel, kokosmel osv. Du kan også variere konsistensen og smagen, og lette blende-processen lidt, ved at tilsætte lidt mælk, mandelmælk, kokosmælk, juice eller andet flydende, men det er ikke en nødvendighed.

Tip! Min datter foreslog til morgen, da vi fik nicecream, at man kan bruge det som dip til sin frugt – megalækkert!

Her har jeg lavet nicecream med peanutbutter og kakao, og derefter toppet med peanuts og loppefrøskaller.

Ingredienser:

(3 pers.)

3 modne bananer (Husk at de skal fryses først)

2 spsk. peanutbutter

1 spsk. kakao

Fremgangsmåde:

Skær bananerne i mindre stykker, og kom dem i fryseren til de er helt frosne. Tag dem derefter ud af fryseren, og lad dem ligge ca. 10 min på køkkenbordet. Bananerne kommes i en foodprocessor sammen med peanutbutter og kakao. Det hele blendes, til det har en konsistens som softice. Top med frugt, nødder eller andet godt, eller spis det som det er. Jeg har toppet med peanuts og loppefrøskaller. Loppefrøskaller bruger jeg for at tilsætte fibre, så det derved er et mere mættende måltid. Det kunne fx også være ristede havregryn, müsli eller andet knas.

FødevareIndhold kalorier i altIndhold kalorier pr. person
– med topping
3 bananer360 kcal120 kcal
2 spsk. peanutbutter183 kcal61 kcal
1 spsk. kakao54 kcal18 kcal
20 g peanuts114 kcal
1 tsk. loppefrøskaller4 kcal
I alt597 kcal317 kcal

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *