Dessert,  Opskrift

Pæretærte

Opskrift pæretærte

Alle de skønne danske pærer vi kan finde lige nu, både i haven og i supermarkedet, de indbyder til at lave lækkerier. Vi havde desværre ikke så mange på vores træer i år, men der kunne lige blive til denne lækre pæretærte. Personligt elsker jeg pæretærte, men jeg holder allermest af at lave den af de nye danske pærer. Er du blevet fristet? Så får du her en nem opskrift på pæretærte. Findes der noget mere lækkert end at nyde et lunt stykke pæretærte på en kølig sensommerdag??

Ingredienser

150 g smør

240 g hvedemel

125 g sukker

Korn af 1/2 vaniljestang

1/2 tsk. stødt ingefær

1 æg

evt. 1 spsk. vand

150 g revet marcipan

ca. 4 store pærer

1-2 spsk. perlesukker

Fremgangsmåde

Tag smørret ud af køleskabet og lad det stå ca. 1/2 time, så det er blødt. Skær det i tern og smuldr det i melet. Bland vaniljekorn med lidt af sukkeret, og tilsæt sukker, vanilje og ingefær til dejen. Saml dejen hurtigt med æg og evt. vand. Pak dejen i film og læg den på køl 1/2 – 1 time. Skræl imens pærer, halver dem og fjern kernehuset. (Mine pærer var meget små, så jeg brugte dobbelt så mange, og skar dem ud i små både i stedet, så bliver tærten lidt mere rustik.) Del dejen i to og rul dem ud. Den ene lægges i tærtefadets bund. Fordel revet marcipan ud over bunden. De halve pærer lægges ovenpå med den buede side opad. (Bruger du både, fordeles de tilfældigt over hele formen.) Den anden plade dej lægges ovenpå som låg. Tryg den fast langs kanten. Pensel låget med vand og drys med perlesukker. Den bages i opvarmet ovn, varmluft i ca. 40 min ved 180 grader. Server tærten lun.

Opskrift pæretærte

Servering

Kun fantasien sætter grænser for servering. Rør cremefraiche op med lidt vaniljesukker og server til. Eller pisk en let flødeskum. Den er også lækker med en cremet vaniljeis til. Den kan sagtens holde et par dage, og kan lunes lidt i oven igen, hvis den serveres senere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *