Næringsstoffer,  Opskrift,  Snacks

Snickerskugler med dadler og protein

Mangler du lidt lækkert til et mellemmåltid eller en aftenssnack, så er disse snickerskugler måske noget for dig. De er super nemme at lave, smager himmelsk og mætter godt. De har et højt indhold af protein, så de er velegnet som snack efter træning. Men lad dig ikke narre, selvom de lyder sunde er kalorieindholdet højt, så de slanker ikke, men de mætter godt og stiller den søde lyst.

Snickerskulger trillet i blendede peanuts med højt indhold af protein.

Ingredienser

200 g udstenede friske dadler

40 g kakao

50 g havregryn

100 g saltede peanuts

50 g peanutbutter (2 spsk.)

50 g proteinpulver fx chocolate peanut butter eller Chocolate

1/2-3/4 dl vand

100 g mørk chokolade til overtræk eller 50 g blendede peanuts til at trille i.

Fremgangsmåde

Alle ingredienser undtagen vand blendes godt sammen i en foodprocessor. Når det er godt blendet samles det med vand, men kom det i lidt ad gangen, så massen ikke bliver for klistret. Stilles evt. lidt på køl for at gøre massen mere fast. Trilles til kugler, som dyppes i smeltet chokolade eller blendede peanuts. Opbevares på køl og nydes direkte fra køleskabet.

Friske dadler

Næringsindhold

NæringsindholdPr. 100 gPr. portion (25 g)
Energi395 kcal97 kcal
Fedt19,8 g4,87 g
heraf mættet fedt4,67 g1,15 g
Kulhydrat33,8 g8,32 g
Kostfibre7,05 g1,73 g
Protein16,9 g4,15 g
Proteinpulver fra Functional Nutrition med et indhold på 75,7 g protein pr. 100 g.

Proteinpulver

Jeg anvender proteinpulver fra Functional Nutrition, og det kan købes hos os i CrossBox, hvor du måske i forvejen træner.

Proteinpulver og andre proteintilskud anvender jeg som mellemmåltider eller til morgenmad. Ønsker man muskelopbygning er det en fordel at at sikre at der indtages nok protein. Det er hermed ikke sagt at tilskud er nødvendigt, men i vores familie er vi begyndt at skære ned på kødindtaget, og vi sikrer dermed proteinindtaget med et tilskud. Derudover så smager det bare lækkert.

Valleprotein, som proteinpulveret er lavet af, er et restprodukt fra osteproduktionen, og er derfor en mere bæredygtig måde at indtage protein på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *